Pstruzi

Kochejte se, pozorujte život ve vodě i mimo ni, rybařte v našich rybnících.

Našimi rybníky protéká pstruhová voda z řeky Moravice, která pramení na východním svahu hlavního hřebene Hrubého Jeseníku ve Velké kotlině a na své pouti k nám urazí kolem 60 km, cestou se zdrží v přehradách Slezská Harta a Kružberk. Zurčivá, čistá a chladná voda zásobuje naše 3 rybníky.

První velký rybník je určen pro klasický rybolov, chytnete v něm kapra, amura, lína, štiku, candáta, ale na své si přijdou i muškaři, pstruzi duhoví jsou zde i dvoukiloví a živí se pouze přírodní potravou, tak jako všechny ostatní ryby.

V prostředním chovném rybníku rostou naši duháci, které pak přelovujeme do chytacího pstruhového rybníku, kde si je můžete chytit na své vlastní nebo námi zapůjčené udice. Na pstruzích si pochutnáte v naší restauraci, tam zamíří vždy až po 14-ti denním pobytu v našich průtočných sádkách. Ze sádek si je rovněž můžete po celý rok zakoupit.

Voda a její okolí jsou plné života, dávají o sobě vědět žáby, divoké kachny, přísný dohled volavek je zaručen, když budete mít štěstí, zahlédnete i ledňáčka. Vážky se sluní nad hladinou. V noci se na okus stromů vydává bobr, lišky hledají něco na zub, na hrázi u rybníka se scházejí daňci a srny, občas se přidá i divočák. A když se za letního večera se sklenkou naší domácí limonády, moravského vína nebo piva jako křen posadíte třeba k chovnému rybníku a voda najednou začne "vařit”, zjistíte, čemu se říká večerní sběr.

Otevírací doba

Pstruhový chytací rybník  
duben, květen, červen, září ,říjensobota, neděle, svátky10:00 - 17:00 
červenec – srpenKaždý den včetně svátků10:00 - 18:00 

Každý úlovek si rybář odnáší domů, ze zdravotních důvodů nesmí být ulovení pstruzi vráceni do vody.

Velký rybník  
duben, květen, červen, září, říjensobota, neděle, svátky10:00 - 17:00
 pracovní dny8:00 - 15:00  *
červenec – srpenKaždý den včetně svátků10:00 - 18:00 

Hoteloví hosté si mohou se správcem nebo na recepci domluvit individuální dobu chytání. V dubnu lov pouze muškařením (neplatí pro hotelové hosty).

* pouze po telefonické dohodě na tel. +420 732 554 888 , +420 604 592 804 .

Prodej ryb ze sádek  
leden, únor, březen, listopad, prosinecpondělí - pátekpouze po telefonické dohodě*
duben, květen, červen, září, říjensobota, neděle, svátky10:00 -17:00 hod
u obsluhy chytacího pstruhového rybníka
 pondělí - pátekpouze po telefonické dohodě*
červenec, srpenkaždý den včetně svátků10:00 - 18:00 hod
u obsluhy chytacího pstruhového rybníka

* pouze po telefonické dohodě na tel. +420 732 554 888 , +420 604 592 804 .

Ceník

  • pstruh duhový z chytacího rybníku a sádek 170 Kč / kg
  • pstruh z velkého rybníku 200 Kč / kg
  • kuchání pstruha - 10 Kč / ks
  • prut bič - 80 Kč
  • prut s navijákem - 100 Kč
  • návnada standard - 10 Kč
  • termotaška - 80 Kč
  • igelitová taška pro odnos ryb - 1 Kč / ks
  • Denní povolenka pro jeden prut - 180 Kč
  • Děti do 6 let – zdarma
  • Děti od 6 do 15 let – 70 Kč

Pravidla rybolovu ve velkém rybníku

Pro neubytované pouze metoda "chyť a pusť".

Vyjímkou jsou pstruzi, které je nutno předat obsluze pstruhového rybníka. Tyto pstruhy, kteří mají výtečnou kvalitu masa díky tomu, že přijímají pouze přírodní potravu, je možno zakoupit dle aktuálně platného ceníku (kromě dubna). Pstruzi ulovení muškařením mohou být dle uvážení rybáře do rybníku vráceni bez předání obsluze.

Doba rybolovu odpovídá provozní době na pstruhovém rybníku, ubytovaní hosté mohou na recepci či u obsluhy pstruhového rybníka dohodnout prodloužení doby rybolovu.

Povolené způsoby lovu:

  • Plavaná, položená, přívlač, muškaření
  • Pouze jednoháčky, jeden háček na prutu
  • Při muškaření povoleny dva návazce, používají se háčky bez protihrotů

Nepovolené způsoby lovu:

  • Lov na mrtvou a živou rybku, používání více háčků a více návazců (mimo muškaření)

Povinná výbava:

  • Pean, podběrák (možnost zapůjčení u obsluhy pstruhového rybníka)

Pouze pro ubytované (nad rámec ceny za povolenku)

Možnost přisvojení si kapra pro:

  • Odnos domů - cena kapra 130 Kč / kg živé váhy ( v ceně je kompletní zpracování ryby dle přání hosta – provádí obsluha pstruhového rybníka ). Rybu Vám následně můžeme šokově zamrazit a při odjezdu si ji vyzvednete na recepci.
  • Vlastní grilování v grilšopě – cena kapra 130 Kč / kg živé váhy ( v ceně je kompletní zpracování ryby dle přání hosta – provádí obsluha pstruhového rybníka ). K tomuto si můžete zakoupit grilovací košík (pečivo, koření, olej, otop) za cenu 100 Kč / 2 osoby.
  • Kuchyňskou úpravu v restauraci ( dobu a způsob nutno předem dohodnout v kuchyni ) – cena kapra 300 Kč / kg živé váhy ( v ceně je kompletní zpracování ryby dle přání hosta – provádí obsluha pstruhového rybníka ).